UŽAS U BEOGRADSKOJ ŠKOLI: Đak preminuo nakon što je povredio glavu tokom nastave, oglasilo se Ministarstvo prosvete
Hitna pomoć, Foto: RINA

tragedija

UŽAS U BEOGRADSKOJ ŠKOLI: Đak preminuo nakon što je povredio glavu tokom nastave, oglasilo se Ministarstvo prosvete

Škola je o nesreći istog dana obavestila policiju i Ministarstvo prosvete i preduzela sve radnje u skladu sa propisima koji regulišu postupanje ustanova u kriznim situacijama

Objavljeno:

Ministarstvo prosvete se oglasilo nakon vesti da je jedan učenik preminuo nakon što je došlo do nesreće 18. marta u jednoj školi u Beogradu.

- Ministarstvo prosvete upoznato je sa nesrećom koja se dogodila u Srednjoj zanatskoj školi, prilikom koje je jedan učenik zadobio teške povrede glave i nakon nekoliko dana preminuo - navelo je Ministarstvo i izjavilo saučešće porodici i prijateljima nastradalog učenika.

Škola je o nesreći istog dana obavestila policiju i Ministarstvo prosvete i preduzela sve radnje u skladu sa propisima koji regulišu postupanje ustanova u kriznim situacijama, a koje se odnose na informisanje nadležnih institucija, roditelja i podršku učenicima, roditeljima i zaposlenima u cilju prevazilaženja situacije.

"Nije došlo do tuče"

Ministarstvo prati postupanje škole i pruža joj podršku", rekli su iz Ministarstva za "Telegraf".

Podsećamo, u školi u Beogradu došlo je do nesreće 18. marta, nakon koje je jedan od učenika izgubio život. Kako je navela direktorka škole, tuče nije bilo, već je spletom nesrećnih okolnosti usled fizičkog kontakta jedan od učenika pao, zadobio teške povrede glave i umro.

- Želimo da naglasimo da nije bilo tuče, odnosno sukoba između dva učenika, već da je nesrećnim spletom okolnosti usled fizičkog kontakta jedan od učenika pao, zadobio teške povrede glave i nažalost kasnije preminuo. Škola je odmah reagovala, ukazala je prvu pomoć učeniku i pozvala Hitnu pomoć koja je brzo došla i prevezla učenika u Urgentni centar. Prilikom incidenta učenici su bili pod nadzorom nastavnika i dve medicinske sestre koji su zaposleni u školi. Nažalost i pored napora lekara učenik je dana 22. marta 2024. godine preminuo - naveo je izvor "Telegrafa".

Tražena je obdukcija tela.

Bonus video:

00:03

Tragedija na strelištu u Novom Sadu: Mladi policajac preminuo nakon incidenta na poligonu za obuku

(Espreso / Telegraf / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.